6 klasses forskønnelses uge

Skolens 6. klasser gik i uge 13 sammen med årgangens håndværk-og designlærere for at forskønne årgangens fællesrum.

Det var meget vigtigt for lærerne på årgangen, at eleverne fik medbestemmelse og dermed en følelse af medansvar og ejerskab for projektet. Derfor har eleverne fra starten af været med til at planlægge, udvælge design og farver og møbler. I ugerne op til selve projektugen brugte 6. klasserne en del tid på i fællesskab at finde frem til det design, de ønskede. Der var bred enighed om, at de ønskede at bygge møbler af paller, og at der skulle bringes glade farver i spil. Efter en del research blev de enige om farverne pink og limegrøn og om, at møblerne skulle være sorte. 

Vi fik leveret over 20 paller, og så var det bare om at ruller ærmerne op og komme i gang med at male. Selve konstruktionen af møblerne stod vores sløjdlærer Jens Christian for, men eleverne var selv med til at bygge dem.

                                                  

Eleverne har selv stået for at male alle vægge. Vi startede ud med at dække af og rydde godt op, inden projektugen gik i gang. Da det var gjort, trak vi i arbejdstøjet og malede alle vægge hvide. Vores lokale farvehandler var sød til at inkludere og forklare eleverne, hvordan maling blandes. 

                                                   

Så kom tiden til at få farver frem, og med det samme var det tydeligt, hvordan de bragte liv og varme til rummet.

                                                     

                                                       

Som med alle projekter kom vi under tidspres, men alle var med på at blive så færdige som muligt og fredag eftermiddag kunne vi endelig stoppe op og tillade os selv at nyde resultatet. Vi mangler stadig at male citater på væggene, men vi er i gang. 

I håndarbejdslokalet blev der syet hynder og puder og til slut smuttede vi en tur i Ikea og fik indkøbt lidt pynt. 


                                                    


Vi afsluttede projektet med invitere forældre til at komme og se vores store arbejde og selvfølgelig selv nyde resultatet af vores slid. 

6. årgang er super tilfredse med deres egen indsats og meget glade for deres nye fællesrum, som bliver flittigt benyttet.